| Autor |
Wiadomość |
Bartek4796162 ~user
|
|
Bardzo proszę specjalistów o pomoc ponieważ nie mogę sobie poradzić z tymi dwoma pytaniami daje plusy
4. Zaznacz prawdziwe stwierdzenie:
A) !0x42 --> 0x01
B) !!0x41 --> !0x01
C) 0x69 || 0x55 --> 0x01
D) 0x69 && 0x55 ^ 0x69 || 0x55 --> 0x01
5. Własnosci arytmetyki bez znaku to:
A) UMultw(u,x) != UMultw(x,u)
B) UMultw(u,1) = u
C) odpowiedz A i B
D) UMultw(t,UMultw(u,v)) = UMultw(UMultw(t,u),v)
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kokos ~user
|
|
Nie licz na gotowe rozwiązania... pokaż, że się starasz, spytaj gdzie szukać odpowiedzi., a nie liczysz, że ktoś się na 'plusa' połasi. Teraz to nawet nie wiadomo co już wiesz, a na co Cię kierować.
Co do zadania pierwszego, to zobacz jak działają operatory logiczne. Poza tym możesz zrobić prosty program, który po prostu sprawdzi która odpowiedź jest prawidłowa
Co do drugiego, to zobacz co dokładnie robi UMultw, zastanów się również, czy przypadkiem nie przekręca się gdzieś licznik. Poza tym znowu możesz to skompilować i sprawdzić.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Bartek4796162 ~user
|
|
ale to są tylko 2 zadanka, co innego jak bym dał wszystkie 10 pytań, a ja teraz nie mam czasu się w tym zagłębiać ponieważ uczę się czegoś innego na egzamin - bardzo was proszę
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Kokos ~user
|
|
Dobre, przekonałeś mnie...
a tak na serio, to co będziesz z tego miał, że ktoś Ci poda odpowiedzi?
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Bartek4796162 ~user
|
|
więc tak
4. Zaznacz prawdziwe stwierdzenie:
A) !0x42 --> 0x01
B) !!0x41 --> !0x01
C) 0x69 || 0x55 --> 0x01 - prawidołowa
D) 0x69 && 0x55 ^ 0x69 || 0x55 --> 0x01 - chociaż tutaj jesli uwzglednic priorytety operatorow w jezyku C czyli najpierw ^, potem && a na koncu || to to jest tez prawidlowa odpowiedz.. jesli wykonac to w kolejnosci &&, || i na koncu ^ to to jest zla odpowiedz co o tym myślicie?
5. Własnosci arytmetyki bez znaku to:
A) UMultw(u,x) != UMultw(x,u)
B) UMultw(u,1) = u - prawidłowa
C) odpowiedz A i B
D) UMultw(t,UMultw(u,v)) = UMultw(UMultw(t,u),v) - prawidłowa
- w tym pytaniu jest problem ponieważ test jest jednokrotnego wyboru, a tu odpowiedzi są dwie, czy na pewno odpowiedz B i D są prawidłowe?
|
|
| Powrót do góry |
|
|
|
|