| Autor |
Wiadomość |
blood777 ~user

|
|
Witam
Mam pewien problem. Mianowicie szukam darmowego serwera, który nie maiłby safe mode'a. Z polskich serwerów zbytnio nie ma wyboru, bo albo nie obsługuje
php i mysql i jest za mało miejsca, albo ma reklamy. Znalazłem więc zagraniczny, tylko, że ma to ograniczenia, posiada safe mode'a. Wystarczyłby mi serwer o
podobnych parametrach hostingowi, który zapewnia http://www.110mb.com/ (z niego korzystałem, ale ma safe mode'a). Jeśli zna ktoś taki hosting to bardzo o podanie mi nazwy.
Pozdrawiam Damian
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Developmax #Moderator

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 3105 Skąd: biorą się dzieci? Pomógł: 70
|
|
Bardzo możliwe, że na OVH masz safe mode, ale sprawdź. Może będziesz miał szczęście. O instalowaniu skryptów CMS (nie wiem czy wszystkich) zapomnij.
Pzdr
|
| Powrót do góry |
|
|
reborn ~user

|
|
blood777 darmowych cudów nie szukaj. Wiekszość hostingów włącza safemode, dla bezpieczeństwa własnego i użytkowników - scriptkiddies.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
blood777 ~user

|
|
| Cytat: | | Bardzo możliwe, że na OVH masz safe mode, ale sprawdź. Może będziesz miał szczęście. O instalowaniu skryptów CMS (nie wiem czy wszystkich) zapomnij. |
OVH odpada ... 60mb na stronę, trochę za mało
No to wiec zacząłem szukać płatnego
Po dosyć długich przeszukiwaniach internetu w oko wpadły mi dwa serwery:
- serwer na cal.pl: http://www.cal.pl/index.php?act=starter oraz
- serwer na bho.pl: http://www.bho.pl/index.php?action=main
Z czym raczej stawiałbym na ten pierwszy. 50 zł za rok, to nie jest tak dużo przecież.
Tylko nie mogłem znaleźć czy któryś z tych serwerów posiada safemode. Ale zawsze
jest okres próbny :]
pozdrawiam Damian 
|
|
| Powrót do góry |
|
|
rozbit ~user

|
|
no tak,ale bierzesz na rok i w razie czego jestes zablokowany, jak znajdziesz lepsza oferte. Wybierz takie cos, gdzie bedziesz mogl placic w cyklu miesiecznym. Jest to duzo elastyczniejsze wyjscie
//edit
Przepraszam, cal.pl ma mozliwosc miesiecznych oplat, ale chyba nie dla kazdej opcji...
_________________ biuro13.com/galeria
Windows - Twoje zamknięte okno na świat
Linux - Twoje otwarte drzwi... |
|
| Powrót do góry |
|
|
blood777 ~user

|
|
Masz racje, dla mojej opcji nie ma możliwości płacenia w cyklu miesięcznym
| Cytat: | | no tak,ale bierzesz na rok i w razie czego jestes zablokowany, jak znajdziesz lepsza oferte. |
Tego nie wziąłem pod uwagę ^^, a jest to dosyć istotne. Trzeba będzie się przerzucić na trochę wyższą opcję( http://www.cal.pl/index.php?act=home )
Pozdrawiam Damian :]
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Developmax #Moderator

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 3105 Skąd: biorą się dzieci? Pomógł: 70
|
|
@ALL
Transfer miesięczny na ogół jest droższy.
@blood777
Poważnie potrzebujesz aż 5 GB? Zainteresuj się komercyjnymi ofertami OVH. Ja mam domenę PL + 1 GB za ok. 40 zł. Po kiego grzyba przepłacać?
Pzdr
|
| Powrót do góry |
|
|
progs #Moderator

|
|
A po co brac na rok? ja mam wykupione na CAL.PL i place tak jak mi sie chce, za miesiac, za trzy zalezy ile kasy mam i czy mi sie chce:D, a 10zl za miesiac to chyba nie jest duzo?, jak dla mnie taniocha, duzo miejsca, baza danych, ftp, poczta i wiele wiecej:)
pozdro.
_________________ Programowac kazdy moze, tylko nie kazdy ma tyle cierpliwosci i zapalu zeby zajac sie tym na poważnie:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
blood777 ~user

|
|
| Developmax napisał: | | Transfer miesięczny na ogół jest droższy. |
Wyjdzie może 15-20zł więcej, ale będę miał możliwość zrezygnowania. Jeśli serwer nie wypali, to po prostu zrezygnuje. Zamiast stracić 40-50zł, stracę 10.
Oczywiście jeśli byłbym pewien, że serwer jest stabilny, dobry, wybrałbym opcję wykupienia serwera na cały rok, albo i dłużej. Jednak nie mam tej pewności,
więc na razie muszę testować ...
| Developmax napisał: | | Poważnie potrzebujesz aż 5 GB? Zainteresuj się komercyjnymi ofertami OVH. Ja mam domenę PL + 1 GB za ok. 40 zł. Po kiego grzyba przepłacać? |
Może i 5GB mi nie potrzeba, ale 1GB, to znowu za mało.
@progs
Długo używasz tego serwera? Jest dosyć stabilny? Jak można wyczytać w tym temacie, też chcę tam wykupić hosting ...
Pozdrawiam Damian :]
|
|
| Powrót do góry |
|
|
progs #Moderator

|
|
blood777 uzywam kurcze nie pamietam, 2 lata?, moze 1.5, musialbym zerknac w faktury:D, faktycznie serwer jest stabilny, malo kiedy sie zdarza ze cos nie dziala, jak jakis czas temu zmieniali serwery to trafilo sie ze pare godzin nie dzialal ale to zrozumiale, spelnia moje oczekiwania, nie jestem przywiazany dlugoterminowo wiec w kazdej chwili moge zrezygnowac (wystarczy nie wplacic na czas kasy i po sprawie, zadnego rozwiazywania umowy ani innych bzdetow)
mam, pierwsza faktura byla za 2005-05 wiec juz troche czasu kozystam:D
pozdro.
_________________ Programowac kazdy moze, tylko nie kazdy ma tyle cierpliwosci i zapalu zeby zajac sie tym na poważnie:) |
|
| Powrót do góry |
|
|
|
|