| Autor |
Wiadomość |
policeman13 ~user
|
|
Mam taki kodzik:
| php: |
<?php
$zapytanie_one= mysql_query("SELECT * FROM `torby` WHERE `nick`='". $nick. "'");
while($one= mysql_fetch_assoc($zapytanie_one))
{
$zapytanie_two= mysql_query("SELECT * FROM `przedmioty` WHERE `nazwa`='". $one['przedmiot']. "'");
while($two= mysql_fetch_assoc($zapytanie_two))
{
$dane= "<b>". ucwords($two["nazwa"]). "</b>".change_a ($two["atrybuty"]);
?>
<a href= "#" onmouseover= "return overlib(<?php echo $dane; ?>, BGCOLOR, '#7A0000', FCCOLOR, '#7A0000');" onmouseout= "return nd();">download</a>
<?php
}
}
?>
</div></center>
|
I ma ono wyświetlić testowy link download(później ma być to obrazek przedmiotu) gdzie po najechaniu pokażą się: nazwa oraz atrybuty tegoż to przedmiotu. Ale wyświetla się tylko link, bez żadnych czynności po najechaniu na niego myszą.
Dzięki z góry za pomoc...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Fuv ~user

|
|
A dołączyłeś bibliotekę w prawidłowy sposób?
_________________ Wróg mojego wroga to mój przyjaciel.
Im więcej wrogów tym większy zaszczyt. |
|
| Powrót do góry |
|
|
policeman13 ~user
|
|
ziom... tak... <script type'...
o takie szczegóły się nie martw, napewno jest... problem leży w tym kodzie i nie wiem gdzie...
A! funkcja change_a() jest moją funkcją, wiec nie martwcie się, ona też jest OKEY... nie wiem po prostu dlaczego nie wyświetla mi się ten opisik za który odpowiada biblioteka overlib...
|
|
| Powrót do góry |
|
|
bkoziak ~user
|
|
czy nie powinno być $dane zamiast echo $dane?
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Fuv ~user

|
|
Nie jestem Twoim "ziomem", więc takie odzywki zostaw sobie na podwórko.
| php: |
<a href="#" onmouseover="return overlib(<?php echo $dane; ?>, BGCOLOR, '#7A0000', FCCOLOR, '#7A0000');" onmouseout="return nd();">download</a> |
Wydaje mi się, że to <?php ... ?> nie zostanie zamienione, tylko potraktowane jako ciąg. Spróbuj tak:
| php: | <?php
print "<a href=\"#\" onmouseover=\"return overlib({$dane}, BGCOLOR, '#7A0000', FCCOLOR, '#7A0000');\" onmouseout=\"return nd();\">download</a>";
?> |
Wtedy zamieni $dane na jej wartość.
_________________ Wróg mojego wroga to mój przyjaciel.
Im więcej wrogów tym większy zaszczyt. |
|
| Powrót do góry |
|
|
policeman13 ~user
|
|
Niestety ale dalej nie działa. A chłopie wyluzuj To tak było na rozładowanie sytuacji... Macie może jeszcze jakieś inne pomysły w związku z tym problemem?
|
|
| Powrót do góry |
|
|
|
|