| Autor |
Wiadomość |
Bp44 ~user

|
|
Hey Skonczylem wlasnie pisac swoja pierwsza gre w 3D. Pisalem ja jak prezentacje tego co potrafie do szkoly do ktorej wlasnie proboje sie dostac Gra to kontynuacja mojej pierwszej gry Labirynth. Chodzi o to zeby przejsc labirynt od punktu startu az do mety
Gra dostepna jest pod adresem: https://sourceforge.net/projects/mazethreed/files/
Bylbym wdzieczyny za oceny oraz zgloszenia jakichkolwiek bledow
PS. Sterowanie:
W/S/A/D - W przod/tyl/lewo/prawo
M-toogle map on/off
Pozdr.
_________________ All those moments will be lost in time... Like tears in rain... Time to die ...
|
|
tobix10 ~user
|
|
Przydałaby się zmiana czułości myszki, a tak poza tym to w miarę ok jak na moje oko. 
|
|
| Powrót do góry |
|
|
aduch ~user
|
|
1. Brak tekstury podłogi (pojawia się w niektórych miejscach a w większości jej nie ma WTF? )
2. brak tekstury sufitu
3. na mapie powinien być zaznaczony kierunek patrzenia postaci.
4. brak ślizgu przy kolizji ze ścianą.
5. tekstury ścian są raz pionowo raz poziomo, kto buduje kładąc cegły na mniejszych krawędziach? ;p
6. musiałem zmienić nazwe pliku d3dx9d_30.dll na d3dx9_30.dll bo nie chciało odpalić.
7. Za wolno porusza się po labiryncie.
8. Dziwne oświetlenie, per vertex?
9. Cieniom przydałaby się penumbra
10. Odniosłem wrażenie że całość tzn logika gry jest w 2D (labirynt zapewne jest macierzą, a kolizje opierają sie o testy 2D? natomiast 3D to tylko taki bajer żeby było trochę ładniej.
Chyba tyle. Jeśli to początki z 3D to jest Ok.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
bercik ~user
Ostrzeżenia: 1 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 897 Skąd: Kraków Pomógł: 27
|
|
Ogólnie gra jest spoko, jednak jak wspomniał Aduch ma kilka większych niedociągnięć, jak chociażby brak tekstur w niektórych miejscach, czy brak ślizgania się po ścianach. Dorób też może ruch głową, co sprawi, że gra będzie dużo bardziej realistyczna.
|
|
| Powrót do góry |
|
|
Na'vi ~user

|
|
Gra naprawdę zaje****a. Można zobaczyć kod?
|
|
Bp44 ~user

|
|
Jest w paczce Jak nie ma to moge Ci wyslac/zuploadowac.
Pozdr.
_________________ All those moments will be lost in time... Like tears in rain... Time to die ...
|
|
Na'vi ~user

|
|
Oj, małe niedopatrzenie z mojej strony. Wszystko jest
Ile to pisałeś?
|
|
Bp44 ~user

|
|
Kilka mesiecy A wlasciwie to kilka miesiecy siedzialem probojac sie za to zabrac i potem pisalem ok. 2 tyg chyba..Akurat nie mialem szkoly wiec duzo czasu wolnego Mozna to napisac w duzo krotszym czasie ale jestem osoba ktora nie moze robic caly czas jednej rzeczy
Pozdr.
|
|
|